Keepers Oranje: Bijlow onder de lat, Flekken en Krul op de bank en Drommel op de tribune

Print
Keepers Oranje: Bijlow onder de lat, Flekken en Krul op de bank en Drommel op de tribune

Mark Flekken. Afbeelding: ANP

Bocholtz -

Joël Drommel moet bij het Nederlands elftal voorlopig genoegen nemen met een plaats op de tribune. Bondscoach Louis van Gaal heeft vrijdag in de uitwedstrijd tegen Letland in de WK-kwalificatie geen plaats in de selectie voor de PSV-doelman, die nog wacht op zijn eerste interland.

Justin Bijlow is onder de lat voorlopig de eerste keuze bij Oranje. Tim Krul (Norwich City) en Mark Flekken (SC Freiburg) zitten in Riga op de reservebank. Jasper Cillessen komt ook weer in beeld bij het Nederlands elftal als hij bij Valencia blijft keepen, zei Van Gaal eerder deze week.

Naast Drommel zitten ook verdediger Nathan Aké en de geschorste middenvelder Georginio Wijnaldum in Letland op de tribune. Van Gaal selecteerde 26 spelers om onder meer nieuwelingen Flekken en aanvaller Noa Lang aan het werk te zien. De wedstrijdselectie mag uit maximaal 23 spelers bestaan.

Guus Til begint vrijdag aan zijn vierde interland. De 23-jarige Feyenoorder neemt in de uitwedstrijd tegen Letland in de WK-kwalificatie de plek over van Georginio Wijnaldum. De middenvelder is geschorst.

Opstelling Nederland: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Blind; Til, Frenkie de Jong en Klaassen; Berghuis, Depay en Gakpo.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu