Basketballers BAL lijden zure nederlaag

Print
Basketballers BAL lijden zure nederlaag

Afbeelding: Getty Images

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De vierde opeenvolgende seizoensnederlaag van BAL in de basketbalcompetitie is een feit. Op bezoek bij Aris Leeuwarden werd het op pijnlijke wijze 83-74.

De ploeg uit Weert begon gretig aan het duel in Friesland: na het eerste kwart stond het maar liefst 5-18. In het tweede en derde kwart werd de voorsprong gewaarborgd (22-22 en 26-19), maar in het slotgedeelte ging het alsnog volledig mis (30-15).

,,De laatste vijf minuten stopten we ineens met spelen’’, zei coach Radenko Varagic na afloop aangeslagen. ,,Sommige spelers verdedigden niet meer; andere konden geen schoten meer nemen. Ik heb geen verklaring voor hoe dat kon gebeuren.’’

BAL staat nog steeds tweede op de ranglijst, maar heeft wel al meer verliespunten dan diverse concurrenten.

De Weertenaren, die de eerste twee wedstrijden in de BNXT League winnend afsloten, hebben nu een weekje vrij. Volgende week zaterdag volgt het zevende competitieduel, thuis tegen Yoast United uit het Gelderse Bemmel (aanvang 20.00 uur).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu