Verstappen op nat Istanbul Park ondanks spin naar tweede plaats, Hamilton achttiende

Print
Verstappen op nat Istanbul Park ondanks spin naar tweede plaats, Hamilton achttiende

Afbeelding: Getty Images

Max Verstappen heeft op een nat Istanbul park de derde tijd gezet in de afsluitende vrije training. De Limburger reed slechts negen rondjes omdat de kans groot is dat het circuit vanmiddag tijdens de kwalificatie droog is.

De regen is een streep door de rekening van Verstappen omdat hij de derde vrije training juist wilde aangrijpen om de aanpassingen aan zijn auto uit te proberen. Op een droge baan een dag eerder wilde het maar niet vlotten met de afstelling van de RB16B waardoor het team tot laat vrijdagavond laat heeft geprobeerd om de zaak voor de rest van het weekend wel op de rails te krijgen.

Rode vlag

Onder drijfnatte omstandigheden begonnen de coureurs om elf uur aan de laatste trainingssessie van het weekend. Al snel liet het zonnetje zich zien waardoor de meeste teams hun rijders het eerste gedeelte binnen hielden. De baan zou tenslotte snel beter worden. Een moment dat voor George Russell te laat kwam. De Williams-coureur spinde na ruim twintig minuten van het asfalt en zorgde zo voor de eerste rode vlag van het weekend.

Snelle tijden

Na een kleine onderbreking gingen dit keer wel alle coureurs naar buiten. Verstappen liet al snel zien dat zijn auto het in natte weersomstandigheden beter deed dan op het droge asfalt. De Limburger kon op een opdrogende baan gemakkelijk snelle tijden, maar dook desondanks twintig minuten voor het einde alweer naar binnen. Twee minuten voor het einde kwam Verstappen nog een keer naar buiten om zo naar de tweede tijd te rijden achter Pierre Gasly en voor teamgenoot Sergio Pérez.

Lewis Hamilton reed slechts vijf rondjes op het natte Istanbul Park voordat hij het alweer voor gezien hield. De kans dat het circuit vanmiddag droog is, is aanzienlijk waardoor de Mercedes-coureur besloot zijn nieuwe motor zo veel mogelijk te sparen. Hij eindigde de sessie als achttiende.