Max Verstappen start Grand Prix van Turkije als tweede: ‘Dit was het maximale’

Print
Max Verstappen start Grand Prix van Turkije als tweede: ‘Dit was het maximale’

Afbeelding: Getty Images

Max Verstappen begint zondag als tweede aan de Grand Prix van Turkije. De Limburger kwalificeerde zich zaterdagmiddag als derde, maar door een gridstraf van Lewis Hamilton schuift hij een plekje op. Valtteri Bottas vertrekt vanaf pole.

„Dit was het maximale vandaag”, zegt een verrassend opgewekte Verstappen die drie tienden moest toegeven op snelste man Lewis Hamilton. „We wisten dat we niet mee zouden doen om pole vandaag. Laten we eens kijken wat het weer doet morgen. De bandenslijtage is erg hoog hier, misschien dat daar nog mogelijkheden liggen.”

Spins

De kwalificatie begon chaotisch. Terwijl het Istanbul Park nog aan het opdrogen was van de vele regen zaterdagochtend, werd er opnieuw neerslag voorspeld. Coureurs gingen daarom zo snel mogelijk naar buiten om op droogweerbanden een goede rondetijd op de klokken te zetten. Dat resulteerde in een flink aantal spins van meerdere coureurs waaronder Max Verstappen. De voorspelde regen bleef uit waarna de rijders alsnog zonder problemen een snelle tijd konden zetten.

Gridstraf

Na de eerste sessie droogde het circuit snel op. Al snel werd duidelijk dat er op de Mercedessen geen maat stond. Zowel in de tweede als in de derde sessies waren ze het snelste. Verstappen moest genoegen nemen met de derde plek, maar omdat poleman Hamilton tien plaatsen wordt teruggezet vanwege een nieuwe motor schuift de Limburger een plekje op.

Hij zal de race zondag als tweede beginnen achter Valtteri Bottas terwijl leider in het kampioenschap Hamilton als elfde aan de Grand Prix begint. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez kwalificeerde zich als zevende.