Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft vrijwel gelijk

Print
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft vrijwel gelijk

Afbeelding: ANP

In de ziekenhuizen bevinden zich zaterdag in totaal 470 coronapatiënten. Momenteel behandelen intensive cares 127 mensen met Covid-19.

Op de verpleegafdelingen liggen 343 patiënten met de longaandoening, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vrijdag lagen er in totaal 469 mensen in de ziekenhuizen met Covid-19.

Op de verpleegafdelingen liggen zaterdag vier coronapatiënten meer dan vrijdag. Op de ic’s liggen er drie minder dan vrijdag.

2520 nieuwe gevallen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 2520 meldingen gekregen van mensen met een positieve coronatest.

Dat is meer dan het zevendaags gemiddelde van 2156, maar nog wel minder dan vrijdag toen (gecorrigeerd) 2781 nieuwe gevallen werden geregistreerd.

Het aantal sterfgevallen nam tussen vrijdag en zaterdag met 2 toe, evenals vrijdag. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal het afgelopen etmaal zijn overleden, sterfgevallen worden vaak later gemeld.