Max Verstappen profiteert van eigenwijze Hamilton en neemt leiding in WK over

Print
Max Verstappen profiteert van eigenwijze Hamilton en neemt leiding in WK over

Afbeelding: Formula 1 via Getty Images

Max Verstappen heeft in verradelijke omstandigheden uitstekende zaken gedaan op Istanbul Park. In de Turkse motregen werd de limburger tweede achter Valtteri Bottas. Hamilton finishte als vijfde waardoor Verstappen de leiding in het kampioenschap weer heeft overgenomen.

Verstappen kwam vanaf het vuile gedeelte tegen de verwachting in goed van zijn plaats. Hij kon op een natte baan achter Bottas als tweede aansluiten terwijl Hamilton bleef steken op plek elf. De Brit werd ronden lang opgehouden door Yuki Tsunoda terwijl de koplopers weg konden rijden van de zevenvoudig wereldkampioen. In ronde 8 ging Hamilton voorbij aan de Japanner waarna hij beter in zijn ritme kon komen.

Mooi duel

Terwijl Bottas, Verstappen en Charles Leclerc gestaag hun rondjes reden, kwam Hamilton na zestien rondes aan op plek 5, op gepaste afstand van Verstappens teamgenoot Sergio Pérez. Het duurde 17 rondes voordat Hamilton aan de staart van de Mexicaan zat. De coureur van Red Bull Racing bewees zijn meerwaarde door de Brit ondanks verwoede pogingen niet voorbij te laten.

Eigenwijs

Door het uitmuntende werk van Pérez kon Verstappen in ronde 37 nieuwe banden halen en voor het tweetal terug op de baan komen. Een ronde later ging de Mexicaan naar binnen voor verse regenbanden. Hamilton werd kort daarna door zijn team naar binnen geroepen, maar negeerde het commando meerdere malen.

Pérez derde

De kampioensleider leek de race op volledig versleten banden uit te gaan rijden en stevende zelfs af op een podium. Uiteindelijk werd Hamilton toch naar binnen gehaald door zijn team voor nieuw rubber. Mercedes durfde het niet aan om haar wereldkampioen door te laten gaan tot het einde. Terwijl Verstappen naar een uitstekende tweede plaats reed, moest Hamilton tot zijn grote frustratie genoegen nemen met plek vijf. Valtteri Bottas won de race, Verstappens teamgenoot Pérez werd derde. Verstappen heeft nu zes punten voorsprong op Hamilton in het wereldkampioenschap.