Handbalsters leven zich op Kreta uit tegen Griekenland: 14-35

Print
Handbalsters leven zich op Kreta uit tegen Griekenland: 14-35

Interim bondscoach Monique Tijsterman. Afbeelding: ANP

Geijsteren / Born -

De Nederlandse handbalsters hebben in de EK-kwalificatie de tweede groepswedstrijd met overmacht gewonnen. Oranje zegevierde op Kreta met 35-14 over Griekenland. De ploeg van interim-bondscoach Monique Tijsterman leidde in Heraklion bij de rust al met 21-6.

Angela Malestein en Bo van Wetering waren met zes treffers de beste schutters van Oranje. Debbie Bont (vier), Laura van der Heijden en Merel Freriks (beiden drie) waren eveneens goed op schot. Harma van Kreij uit Geijsteren was twee keer succesvol.

Oranje begon afgelopen woensdag in Almere de kwalificatiereeks voor het EK van 2022 met een ruime zege op Wit-Rusland: 38-27. In dat duel was Malestein met acht treffers ook uitstekend op dreef.

Duitsland zit eveneens in de poule van Nederland. De beste twee landen van de groep plaatsen zich voor de eindronde in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro. In december van dit jaar verdedigt Nederland eerst nog in Spanje de wereldtitel.

Bij Oranje ontbrak Larissa Nusser uit Born, die donderdag op de training per ongeluk een klap in haar gezicht kreeg. Ook Inger Smits uit Geleen was er niet bij. Ze kreeg net als keepster Tess Wester en Kelly Dulfer rust. Tijsterman koos ervoor om de drie jongelingen Tamara Haggerty, Kelly Vollebregt (beiden goed voor twee treffers) en keepster Yara ten Holte in Griekenland aan het werk te zien. Estavana Polman en Lois Abbingh (beiden nog geblesseerd) waren evenmin van de partij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee