Stomdronken chauffeur (19) rijdt slaapkamer binnen en doodt twee vrouwen in Frankrijk

Print
Stomdronken chauffeur (19) rijdt slaapkamer binnen en doodt twee vrouwen in Frankrijk

Afbeelding: ANP/HH

Twee vrouwen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gestorven toen een auto hun slaapkamer binnenreed. Het drama gebeurde in Gujan-Mestras, een kustdorp in het Franse departement Gironde. De 19-jarige bestuurder van de wagen was stomdronken.

Het was iets na middernacht. De chauffeur van een auto verloor de controle over het stuur. Hij raakte eerst nog een bankje, dan een lage muur en botste uiteindelijk tegen de muur. Die zou binnenkort gerenoveerd worden, maar zakte nu in elkaar door de knal. „De auto kwam gewoon op het bed dat erachter stond terecht”, zegt een buurvrouw in de Franse pers.

Moeder

Daar lagen twee vrouwen van 46 en 48 te slapen. Een dochter van 11, die sliep in een aanpalende kamer, raakte lichtgewond. „Het meisje liep de straat op en zocht haar moeder. Een van de buren heeft haar opgevangen.” De twee dames haalden het niet. De buurvrouw hoorde hun stemmen nog en probeerde hen bij bewustzijn te houden. Ze bleef praten en zeggen dat de hulpdiensten onderweg waren. „Maar een vijftal minuten voor de ambulance toekwam, hoorde ik niemand meer”, zegt ze.

De jongeman en zijn 16-jarige passagier zijn aangehouden. Al moest de chauffeur eerst ontnuchteren voor die aanhouding bevestigd kon worden. Op de straat voor het huis zou geen enkel remspoor gevonden zijn.