Camper met hond Buddy spoorloos na diefstal in Duitse Kleve

Print
Camper met hond Buddy spoorloos na diefstal in Duitse Kleve

Afbeelding: Stichting Hart Limburg Zuid/Facebook

Een Duitse kampeerder is niet alleen zijn camper kwijt, maar ook zijn hond is spoorloos na een brutale diefstal. Het baasje had de hond vrijdagavond op een parkeerplaats bij het Duitse Kleve, vlak over de grens bij Gennep, even achtergelaten in de camper.

Enige tijd later werd het kampeervoertuig (met aanhanger) daar rond 21.00 uur gestolen. Ook jachthond Buddy viel zo in handen van de camperdieven.

Dat meldt de Stichting Hart Limburg Zuid op Facebook. De organisatie zet zich in voor vermiste huisdieren en roept op de vermissing massaal te delen op sociale media. De baasjes zouden op twee uur van de grens bij Nijmegen wonen. Volgens de stichting zijn de dieven vermoedelijk naar Nederland gereden. „Als je de camper of hond hebt gespot, neem dan direct contact op”, vragen de dierenvrienden via Facebook.

Buddy is een hond van het ras Spinone Italiano. Getrainde dieren van dit ras worden ook gebruikt als jachthond. Het vermiste beestje is ongeveer 65 centimeter hoog. De stichting deelde ook een foto van de gestolen camper met Duits kenteken.