Peel en Maas komt in actie tegen laaggeletterdheid, informatieavond in Maasbree


 

 © ING Image

Maasbree -

Naar schatting heeft één op de tien mensen in de gemeente Peel en Maas grote moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden.

Het is belangrijk om deze mensen te herkennen. Daarom wordt er op woensdag 13 oktober van 19.15 uur tot 21.15 uur in MFA ‘t Hoës van Bree in Maasbree de informatieavond ABreeC georganiseerd.

Tijdens de interactieve avond wordt besproken hoe laaggeletterdheid herkent kan worden en kunnen aanwezigen zélf ervaren hoe het is om moeite met basisvaardigheden te hebben. Daarnaast wordt er aangeleerd hoe laaggeletterden geholpen kunnen worden.

De organisatie van deze avond is in handen van de KBO, het Kernteam/Netwerk Zorg en Welzijn Maasbree, de Bibliotheek Maas en Peel, de Dorpsondersteuners, Via-Via, Vorkmeer welzijnsorganisatie en het Taalpunt Peel en Maas.

“Laaggeletterdheid kan ervoor zorgen dat iemand moeilijk mee kan doen in het dorp en de bredere samenleving”, legt Mateusz Domagalski van de bibliotheek in Maasbree uit. “Ook zit er vaak schaamte rond dit onderwerp. Het is daarom belangrijk dat mensen in hun netwerk zich hiervan bewust zijn en dat ze weten waar en hoe ze ondersteuning kunnen krijgen.”

Aanmelden voor deze avond kan door een mail te sturen naar: maasbree@debibliotheekmaasenpeel.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee