DelicaTaart van bedrijfsverzamelgebouw naar eigen winkel

Print
DelicaTaart van bedrijfsverzamelgebouw naar eigen winkel

Afbeelding: DelicaTaart

Maastricht / Itteren -

Tamara Verheijden van DelicaTaart verhuisde onlangs van een kleine ruimte in bedrijfsverzamelgebouw Het Werkgebouw in Maastricht naar een eigen winkel met showroom en workshopruimte in de wijk Wittevrouweveld. Een opmerkelijke stap voor iemand die pas twee jaar bezig is als taartdecorateur, waarvan het grootste deel ook nog in ‘coronatijd’.

Verheijden volgde een economische opleiding en ging aan de slag in het bedrijfsleven. In 2018 besloot ze het roer om te gooien. „Ik wilde totaal iets anders gaan doen. Iets positiefs, waar ik mezelf en andere mensen blij mee kon maken. Ik wilde achter mijn bureau vandaan.” Ze volgde een opleiding tot ‘cake designer’ en besloot nog tijdens die opleiding een eigen zaak te beginnen. Zonder naam en zonder groot startkapitaal. Zo kwam ze in Het Werkgebouw terecht.

„Ik ben super blij dat ik op die plek kon beginnen. Niet vanwege de lage huur, maar vanwege de aanwezigheid van andere ondernemers. Ik kreeg bruikbare tips van de mensen die al langer voor zichzelf werkten. We sparden samen over van alles en nog wat. Ik had een dankbare jury voor het proeven van wat ik bakte. En de gezamenlijke pauzes waren vooral erg gezellig.”

Leuke buurt, gezellig plein

Maar de ruimte in Het Werkgebouw had ook zijn beperkingen. „Het Werkgebouw is een tijdelijke werkplek met een onzekere toekomst. Daarom is er nooit veel geïnvesteerd in isolatie en ventilatie. In de zomer smolt de boter terwijl ik ernaar keek en liep de fondant van mijn taarten af. In de winter stond ik met ijskoude handen het deeg uit te rollen. En toen kwam corona, waardoor bruiloften en andere feesten niet meer doorgingen en workshops wegvielen. De kleine ruimte ging me een beetje benauwen.”

Een zoektocht langs diverse locaties leverde in eerste instantie niets op. Maar toen ze in haar eigen buurt boodschappen ging doen, zag Verheijden ineens dat het pand tegenover de supermarkt te huur stond. „Alle puzzelstukjes vielen op hun plek. Het is een heel mooie, lichte ruimte waar de zon altijd naar binnen schijnt. Ik wist precies hoe ik het wilde hebben en zo is het ook geworden. Mijn winkel ligt aan een gezellig pleintje in een leuke buurt waar mensen van allerlei pluimage langs lopen. Iedereen zegt elkaar goedendag.” Sinds 15 september is de winkel officieel open.

Geen spijt

Verheijden verkoopt cupcakes en bakproducten in haar winkel en geeft er workshops. “Het directe contact met mensen die ook echt iets aan het maken zijn, anderen creatief laten zijn, dat vind ik super leuk. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik mijn financiële achtergrond vaarwel heb gezegd voor een eigen bedrijf, hoe onzeker ook.”

Nog een verhuizer

Onlangs verliet ook Charles Ubachs van Charlie’s Coffee het Werkgebouw om elders in de stad verder te gaan, na ophef vanwege een klacht over geur. Ubachs brandt zijn bonen nu in Gronsveld en opent binnenkort een winkel aan Het Bat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee