Speciale Kook van Eige Deig voor winnaar Coen Janssen en zijn moeder

Print
Speciale Kook van Eige Deig voor winnaar Coen Janssen en zijn moeder

Coen Janssen ontving de naar zijn overleden vader vernoemde wisseltrofee uit handen van zijn moeder. Afbeelding: CV De Kook

Baarlo -

Voor winnaar Coen Janssen en zijn moeder werd de liedjesavond van carnavalsvereniging De Kook uit Baarlo er een om nooit te vergeten.

De Baarlose zanger won op Kook van Eige Deig niet alleen de eerste prijs met ‘Vastelaovesvrinde’, maar ontving tevens de naar zijn overleden vader Arno Janssen genoemde wisseltrofee. Die bovendien door zijn eigen moeder werd uitgereikt. „Dat was voor mam en mij een heel speciaal moment.” Het winnende liedje is geschreven door Hannelore en Laurence Winter, ook moeder en zoon, die zaterdag eveneens succesvol waren op de liedjesavond van Jocus in Venlo. De muziek is van Henk Sneijers.

Voor Coen Janssen was het de derde overwinning op Kook van Eige Deig, de liedjesavond die zijn vader Arno vele jaren mee organiseerde. Als dank voor zijn vele verdiensten voor De Kook en de Baarlose liedjescultuur werd na het overlijden van de oud-wethouder in 2017 de wisseltrofee naar hem vernoemd.

Coen Janssen, die ook nog een minuut gratis winkelen won met de tombola, is de eerste finalist van het P&M Liedjesfestival. De komende weken en maanden worden in alle overige kernen van Peel en Maas de nieuwe carnavalsschlagers gekozen. De winnaars mogen hun dorp vertegenwoordigen op het concours, dat op 8 januari plaatsvindt in Beringe.

Als tweede eindigde het duo Manon & Bart voor de Muge Herders. De publieksprijs ging naar Net Naet, alias het prinselijk Kooktrio van 2016, met ‘Zonger os’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen