Nieuwe enquête over vakantiepark bij Sittards groengebied

Print
Nieuwe enquête over vakantiepark bij Sittards groengebied

Tegenstanders van het vakantiepark willen groengebied De Schwienswei uitbreiden. Afbeelding: Peter Schols / archief De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

SPA start een nieuwe enquête naar de wenselijkheid van een vakantiepark bij het Sittardse groengebied De Schwienswei.

De Lokale partij wil weten of vakantiehuisjes hier wenselijk zijn en hoeveel er dan maximaal geplaatst zouden mogen worden. Ook vraagt SPA een oordeel over de manier waarop de gemeente met de kwestie omgaat.

Lees ook: Fusiestad erkent fout in communicatie over vakantiepark: ‘eerst landschapsvisie, dan pas besluit’

De omvraag is met name gericht op omwonenden van het vroegere sportterrein aan de Sportcentrumlaan, maar ook anderen kunnen de vragen (digitaal) invullen. Ontwikkelaar Smart Property wil een eco-leisurepark met 330 duurzame vakantiehuisjes, waarvan 210 op Sittards grondgebied en 120 aan de Duitse kant van de grens. Een eerdere handtekeningenactie tegen dat plan leverde 2700 bezwaren op.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu