Start verkoop boek ‘Kaetelgerich mit Cielke en Baer’ als opmaat naar eerste kindertribunaal

Print
Start verkoop boek ‘Kaetelgerich mit Cielke en Baer’ als opmaat naar eerste kindertribunaal

Cielke en Baer gaan naar Steyl. Afbeelding: Leon Peeters

Steyl -

Steyl krijgt op carnavalsdinsdag voor het eerst een Kinder Kaetelgerich. Als opmaat start zaterdag 16 oktober de verkoop van het boek ‘Kaetelgerich mit Cielke en Baer’.

Na verschillende kwante avonturen te hebben beleefd in Venlo, gaan Cielke en Baer vastelaovend vieren bij de Duuvels in Steyl. Het is het vijfde deel uit de kinderboekenreeks met verhalen van Renée Vercoulen en illustraties van Leon Peeters. Het Kaetelgerich wordt al sinds 1883 gehouden. Het is een ludiek volkstribunaal waarbij de rechters op een kolderieke manier de verdachten onder aanvoering van Vors Lucifer veroordelen tot de Kaetel.

Het boek wordt uitgegeven door stichting Societas66, die zich inzet voor het stimuleren en behoud van cultureel erfgoed in Limburg in algemene zin en vastelaovend en het Kaetelgerich in het bijzonder.

De prijs bedraagt 9,95 euro. Burgemeester Scholten van de gemeente Venlo zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. De verkoop start zaterdag om 13.00 uur bij de COOP supermarkt in Steyl. Het boek is ook verkrijgbaar bij boekwinkels in de gemeente Venlo.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen