Fotograaf Guy van Grinsven (72) overleden

 © Loraine Bodewes

maastricht -

Fotograaf Guy van Grinsven uit Maastricht is maandagavond overleden aan de gevolgen van de progressieve spierziekte ALS. Hij is 72 jaar geworden.

Marco van Kampen

Guy van Grinsven fotografeerde onder meer de aanslag op de Twin Towers in 2001. De afgelopen twee jaar baatte hij samen met zijn goede vriend Cor Jongen de Guy & Cor Gallery uit aan de Bredestraat in Maastricht. Sinds eind 2019 vocht hij tegen de spierziekte ALS.

Boek

Cor Jongen spreekt van een groot verlies. „We hebben een warm mens en een goede vriend verloren. ALS is een verschrikkelijke ziekte, zijn lichaam was op.” In zijn laatste maanden werkte Van Grinsven aan de derde editie van de fotoboekenreeks All Around Maastricht. Die ging onlangs naar de drukker. „Guy was daar erg trots op”, aldus Jongen. „Binnenkort komt het uit. Dat zal hij vanaf een andere plek meemaken.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal