SER: een op tien werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op

Print
SER: een op tien werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op

Afbeelding: ANP

Circa één op de tien werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op bovenop de AOW. Dat meldt de Sociaal-Economische Raad (SER).

De belangrijkste adviseur van de regering en het parlement heeft daarom een meld- en informatiepunt opgericht om het voor werknemers en werkgevers eenvoudiger te maken om tot een pensioenregeling te komen.

Lees ook: Pensioenfondsen krijgen steeds meer vlees op de botten met oplopende rente

De SER waarschuwt dat mensen zonder aanvullend pensioen er na hun pensionering financieel flink op achteruit zullen gaan als ze terugvallen op de AOW. Ook voor ondernemingen is een pensioenregeling volgens de SER belangrijk. Deze maakt een werkgever onder andere aantrekkelijker voor nieuwe werknemers.

Samen met de Stichting van de Arbeid, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars heeft de SER geenpensioen.nl opgericht. De site biedt onder andere een stappenplan voor werkgevers die een pensioenregeling willen opzetten. Daarnaast biedt de site informatie voor werknemers die met hun werkgever daarover in gesprek willen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu