Vier factoren om te overwegen bij het kopen van dameslaarzen

Print
Vier factoren om te overwegen bij het kopen van dameslaarzen

Een goed paar laarzen is de beste vriend van een vrouw. Altijd bij ons, ons steunend, ons door lastige situaties loodsen en ons vertrouwen geven in de wereld. Mogelijk ben je daarom op het moment op zoek naar het perfecte paar laarzen voor de winter. De ZOO Footwear outdoor laarzen worden immers met name gedragen gedurende de koude maanden, al zijn er ook zeker modellen van dit merk die je wel bijvoorbeeld in de zomer kunt dragen. Ken je deze producent nog niet? ZOO Adventure is nu ZOO Footwear, komt je het dan wel bekend voor? Als je laarzen van dit merk gaat kopen, is het van belang om te letten op de onderstaande factoren.

Functionaliteit
Laarzen moeten aan het eind van de dag gewoon functioneel zijn. Kun je ze naar de winkel dragen? Kun je erin rijden? Heb je moeite om de basistaak lopen uit te voeren? Functionaliteit is belangrijk. Laat je niet verleiden door de allure van een opvallend paar trendy laarzen. De functionaliteit zal voor iedereen anders zijn. Houd dus in gedachten je uw dagelijks leven inhoudt. Als je de hele dag loopt, moet je comfortabele laarzen kopen bijvoorbeeld. De perfecte laars kan er mooi uitzien en functioneel zijn, het kan alleen wat meer werk vergen om zo’n paar te vinden.

Zooltype
Zooltype is een ander ding waar je op moet letten bij het kopen van laarzen. Hierbij heb je over het algemeen de keuze tussen twee materialen: plastic en rubber. In principe is het beter om te kiezen voor de rubber zolen. Dit komt doordat plastic hard is, wat ervoor zorgt dat er geen absorptie van trillingen is. Dit kan zwaar zijn voor je gewrichten, terwijl ze ook nog eens klikken. Hier houdt niemand van. Plastic zolen hebben daarnaast vaak weinig profiel. Rubberen zolen zijn dus in principe een stuk beter.

Materiaal
Het materiaal van je laarzen spreekt voor zijn duurzaamheid en overleving. Suède, gebreide of stoffen laarzen zijn het meest kwetsbaar en daarom het meest vatbaar voor regen en sneeuw. In plaatsen zoals Nederland wordt het het hele jaar door behoorlijk nat, of het nu regen, sneeuw, ijzel en soms hagel is. Veel merken bieden waterdichte laarzen aan in verschillende materialen. Het is bijvoorbeeld tegenwoordig ook mogelijk om leren waterdichte laarzen aan te schaffen. Of je nu voor zo’n model kiest of voor een waterdicht paar van een ander materiaal, het is zeker belangrijk om dit te overwegen.

Veelzijdigheid
Nu functionaliteit is afgevinkt, is de volgende vraag: zijn deze laarzen veelzijdig? Dit is in principe wel van belang, al hoeft dat niet beslist het geval te zijn. Alsnog hebben de meeste vrouwen liever laarzen die ze bij diverse gelegenheden kunnen dragen. Anders moet je immers meerdere laarzen kopen voor allerlei verschillende situaties. Hoewel je misschien op zoek bent naar een paar voor iets specifieks, is het handig om de mogelijkheid te overwegen dat je in onwaarschijnlijke situaties of plaatsen terecht kunt komen. Veelzijdige laarzen zijn dan ideaal!