Colbrelli en Mohoric krijgen nieuw contract bij Bahrain-Victorious na succesvol jaar

Sonny Colbrelli won onder andere Parijs-Roubaix. © Hollandse Hoogte / AFP

Manama -

Wielerploeg Bahrain-Victorious heeft de contracten van de Italiaan Sonny Colbrelli en Matej Mohoric uit Slovenië met meerdere jaren verlengd. Beide renners beleefden een succesvol seizoen.

RedactieBron: ANP

De 31-jarige Colbrelli rijdt al sinds de oprichting van de ploeg in 2017 voor Bahrain. De Italiaan was de afgelopen weken in grootse vorm en won achtereenvolgens de Benelux Tour, de Europese titel op de weg en Parijs-Roubaix. „Deze ploeg voelt voor mij als familie”, zei Colbrelli, die ruim een week geleden na een heroïsche koers over natte kasseien op de wielerbaan van Roubaix in de sprint zijn medevluchters Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel klopte. Eerder dit jaar won de Italiaans kampioen op de weg al ritten in de Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphiné.

Sloveen

Bahrain-Victorious beloonde ook Mohoric met een contractverlenging. De 26-jarige Sloveense kampioen won dit jaar twee etappes in de Tour de France en eindigde achter Colbrelli als tweede in de Benelux Tour, waarin hij de slotrit won. Mohoric boekte de afgelopen jaren ook al ritzeges in de Giro en Vuelta. „Ik zit al lang bij dit team en heb altijd geloofd in dit project”, zegt de Sloveen. „Dit jaar hebben we eindelijk bewezen dat we een van de beste ploegen ter wereld zijn.”

Wout Poels behoort tot de zes renners waarvan Bahrain-Victorious na dit seizoen afscheid neemt. Het is onbekend voor welke ploeg de Noord-Limburger volgend jaar rijdt.