Boeren en tuinders delen groente en fruit uit in Blerick en Venlo

Print
Boeren en tuinders delen groente en fruit uit in Blerick en Venlo

Afbeelding: LLTB

Blerick -

Op 14 oktober, Nationale Groente- en Fruitdag, delen boeren en tuinders op verschillende plekken in Nederland groente en fruit uit. De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) is die dag te gast bij basisschool Harlekijn in Blerick.

Boeren en tuinders brengen 14 oktober groenten en fruit naar onder andere ziekenhuizen, scholen, sportverenigingen, gemeentehuizen en woongroepen in heel Nederland. In Limburg is gekozen voor basisschool Harlekijn omdat gezonde voeding daar een belangrijk thema is. Ook wordt fruit aangeboden bij de Brightlands Campus Greenport Venlo.

„Aan het Nederlandse voedsel worden hoge eisen gesteld”, vertelt Susanne Görtz, hoofdbestuurder van de LLTB. „Het is belangrijk dat de consument kiest voor dit Nederlandse product. Juist door het eten van Nederlands voedsel besparen we veel transport, steunen we onze eigen duurzame voedselproducenten en dus onze economie, en hebben we meer zicht op de wijze waarop dit voedsel wordt geproduceerd.”

Dutch Food Week

De uitdeelacties vinden plaats tijdens de Dutch Food Week. Een week waar genieten van Nederlandse voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit jaar is het thema ‘de positieve kracht van ons voedsel’. Zo tonen boeren hoe zij continu investeren in manieren om nog duurzamer voedsel te produceren. Ook laten ze zien hoe ze de biodiversiteit bewaken en energie opwekken voor ons allemaal.

Nationale Groente- en Fruitdag

De nationale Groente- en Fruitdag is in het leven geroepen om mensen aan te zetten tot het eten van voldoende groente en fruit. De focus ligt op gezondheid, duurzaamheid, verspilling en leefstijl. Op 14 oktober om 16.00 uur is er landelijk de ‘Ga voor kleur break’. Het idee daarachter is dat mensen tijdens de middagdip rond vier uur een gezonde groente- of fruitsnack nemen in plaats van een minder gezond opkikkertje.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu