Bij Dolmans Landscaping Group begonnen dit jaar acht mensen via WSP Parkstad

Print
Bij Dolmans Landscaping Group begonnen dit jaar acht mensen via WSP Parkstad

Afbeelding: Dolmans Landscaping Group

Bunde -

Vorige week maakte het Werkgeversservicepunt (WSP) Parkstad bekend dat dit jaar tot oktober 725 uitkeringsgerechtigden aan een betaalde baan zijn geholpen. Dolmans Landscaping Group is één van de bedrijven die mensen aan het werk heeft via WSP Parkstad in de zuidelijke vestigingen. „Iedereen die de kans en de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen, is daar blij mee.”

Met de 725 tewerkstellingen is de jaardoelstelling van WSP voor 2021 vroegtijdig gehaald. Dankzij de krapte op de arbeidsmarkt. „We werken sinds kort met mensen uit de doelgroep van WSP Parkstad”, vertelt Maud Amkreutz, senior HR-adviseur van Dolmans Landscaping Group. „Via WSP zijn er dit jaar acht mensen begonnen bij onze zuidelijke vestigingen, met name Dolmans Landscaping Services (Bunde) en Dolmans Monsdal (Maastricht). Het hoort bij onze bedrijfsfilosofie om veel aandacht te besteden aan opleiding en ontwikkeling van medewerkers, maar ook aan sociale aspecten en welzijn. De mensen die via WSP bij ons werken, hebben hier sterk behoefte aan. We organiseren veel bijeenkomsten waar het management zijn waardering uitspreekt. Leidinggevenden zijn met grote regelmaat aanwezig in het veld. Niet alleen om de voortgang te bewaken, maar ook om aan onze mensen te vragen hoe het met ze gaat.”

De samenwerking met WSP loopt soepel, volgens Amkreutz. „Ze weten wat wij zoeken. We zien dat de nieuwe mensen blij zijn dat ze bezig zijn en dat ze er in sociaal opzicht van opbloeien.” Toch lukt het niet altijd om iedereen een vaste baan aan te bieden. „Dat heeft niets met de motivatie van de aangedragen medewerkers te maken, maar alles met ons type bedrijf. We hebben veel seizoenswerk, daar zitten ook heel specifieke klussen bij, zoals maaien. Klussen die er in de winter niet zijn. Ons doel blijft een betrokken werkgever te zijn en gemotiveerde medewerkers te binden aan ons bedrijf. Dat maakt ons ‘samen beter voor buiten’.”