Dier van de week: boerenfoxje Wally wil leren begrijpen wat er van hem wordt verwacht

Print
Dier van de week: boerenfoxje Wally wil leren begrijpen wat er van hem wordt verwacht

Wally. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Wally aan de beurt, een boerenfoxreu van ruim 3 jaar.

Hoe is Wally in het asiel terechtgekomen?

„Boerenfoxjes zijn echte terriërs: energieke, intelligente en karaktervolle hondjes. Vroeger werden ze gebruikt om huis en erf te bewaken en vrij te houden van ongedierte zoals ratten. Als het door omstandigheden niet lukt om hem te bieden wat hij nodig heeft, dan kan hij beter een nieuw thuis krijgen.”

Wat kun je over Wally vertellen?

„Met een goede opvoeding en begeleiding is een boerenfox een prima maatje die flinke wandelingen met je kan maken. Wally heeft van beide net iets te weinig gehad, waardoor hij nog niet helemaal snapt wat er van hem verwacht wordt. Daardoor is hij soms wat druk als hij het niet meer begrijpt. Hij is ook een prima waakhond, al komt dit ook wel een beetje voort vanuit zijn onzekerheid voor het vreemde.”

Waar zou Wally het beste op z’n plaats zijn?

„Een thuis waar genoeg ruimte is en aandacht om hem te helpen begrijpen wat er van hem wordt verwacht. Hier zal hij sterker en evenwichtiger van worden. De aanwezigheid van jonge kinderen, andere honden en katten maken hem onrustig en zijn dus geen aanrader.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu