Bergen wil grond aankopen bij Nieuw Bergen en er vijftien tot twintig woningen realiseren

Print
Bergen wil grond aankopen bij Nieuw Bergen en er vijftien tot twintig woningen realiseren

Het college in Bergen wil nieuwe woningen realiseren in Nieuw Bergen. Afbeelding: Hollandse Hoogte / Berlinda van

Nieuw-Bergen -

De gemeente Bergen wil een stuk grond ter grootte van bijna 20 hectare aankopen bij Nieuw Bergen. Op een klein gedeelte daarvan moeten vijftien tot twintig woningen komen.

De grond ligt tussen de Daem van Kekenstraat, Lindenlaan en de N271 bij Nieuw Bergen. De woningen moeten bij de Lindenlaan komen te liggen. De realisatie daarvan kan beginnen zodra het Waterschap Limburg dijkverzwaringen heeft doorgevoerd in het gebied. Die zijn nodig aangezien het een risicogebied is wat betreft hoogwater. De andere gronden worden aangekocht in het kader van de landschapsvisie Maasdal en ‘strategische doelstellingen’.

673.000 euro

De gemeente betaalt in totaal 673.432 euro voor de grond, zo is te lezen in een collegevoorstel. De stukken die niet voor de woningbouw gebruikt worden, komen voor ruim 480.000 euro op de balans te staan. Het geld dat nodig is voor de woningbouwgrond, 192.650 euro, wil de gemeente weer terugverdienen bij het verkopen van de kavels. Dat zal over enkele jaren gebeuren.

De gemeenteraad beslist uiteindelijk 9 november over de aankoop.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen