Toeristenbelasting stijgt in Limburg minder hard dan landelijk

Print
Toeristenbelasting stijgt in Limburg minder hard dan landelijk

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel -

Voor een overnachting betaalt de toerist dit jaar in Limburg gemiddeld 1,70 euro toeristenbelasting per persoon, per nacht: een stijging van 5,8 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze toename is minder sterk dan de landelijke toename van 6,6 procent. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting.

Toeristenbelasting wordt in rekening gebracht als een persoon een betaalde overnachting in een gemeente boekt waar men zelf niet staat ingeschreven, bijvoorbeeld in een hotel of op de camping. Gemeenten kunnen zelf bepalen of ze dit heffen. Dit kan een vast bedrag per verblijf of een percentage per overnachtingsprijs zijn.

In 18 van de 31 Limburgse gemeenten werd de toeristenbelasting dit jaar verhoogd. Het tarief steeg het hardst in Meerssen (+46,2 procent) en in Maasgouw (+37,6 procent). De minst sterke stijging vond plaats in Beek en

Mook en Middelaar (beide 1,9 procent). In 13 gemeenten bleef het tarief van de toeristenbelasting gelijk.

In Limburg varieert de toeristenbelasting van 1 euro in Nederweert en de gemeente Peel en Maas tot 4,31 euro in Maastricht. Ter vergelijking: in Amsterdam betalen toeristen de meeste toeristenbelasting bovenop de overnachtingsprijs: 10,89 euro.