Verkeerslichten om sluipverkeer Weert-Eindhoven te beperken

Print
Verkeerslichten om sluipverkeer Weert-Eindhoven te beperken

Verkeer wijkt veel uit naar lokale wegen parallel aan de A2 wanneer er file op de snelweg ontstaat. Afbeelding: Google Streetview

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Budel / Budel-Schoot / Budel-Dorpplein / Maarheeze / Soerendonk -

Op enkele veelgebruikte sluipwegen tussen Maarheeze en Leende zijn ‘doseerlichten’ geplaatst die het vlot doorrijden van sluipverkeer voorkomen.

Wanneer er file is op de A2 tussen Weert en Eindhoven ontstaat sluipverkeer op de dorpswegen parallel aan de snelweg. Verkeerslichten, die deze week zijn aangezet, gaan dat verkeer nu ophouden. Bedoeling is automobilisten zo „te stimuleren niet meer voor ‘sluipen’ te kiezen, maar op de A2 te blijven”, zo meldt de gemeente Cranendonck.

De ‘doseerlichten’ worden alleen geactiveerd bij filevorming op de snelweg. Ze staan bij Maarheeze aan de Oranje Nassaulaan, de Philipsweg en d’Aasdonken en in Sterksel aan de Pastoor Thijssenlaan. Tijdens de ochtendspits geldt voor sommige zijwegen van deze straten bovendien een inrijverbod, om te voorkomen dat automobilisten weer andere routes gaan zoeken.

Lees ook: Vijf alternatieven voor de ‘Limburgse’ A2-file richting Eindhoven

Sinds 2018 is Cranendonck samen met de gemeente Heeze-Leende in gesprek over het terugdringen van sluipverkeer, die de leefbaarheid en verkeersveiligheid in vooral Leende en Maarheeze aantast. De ‘doseerlichten’ zijn onderdeel van een pakket aan maatregelen. Daarbij wordt ook ingezet op verbetering van fietspaden in het gebied.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen