Paus Johannes Paulus I wordt zalig verklaard

Print
Paus Johannes Paulus I wordt zalig verklaard

Afbeelding: Mondadori via Getty Images

Paus Johannes Paulus I, die de katholieke kerk tot zijn onverwachte dood in 1978 slechts 33 dagen leidde, wordt zalig verklaard.

De als Albino Luciani geboren geestelijke, vanwege zijn vriendelijke voorkomen en goedheid de lachende paus genoemd, is hiermee een stap dichter bij een heiligverklaring gekomen, meldt het Vaticaan.

Paus Franciscus heeft de erkenning dat zijn Italiaanse voorganger een wonder heeft verricht bekrachtigd. Hij was volgens het Vaticaan verantwoordelijk voor de vermeend onverklaarbare genezing van een Argentijns meisje dat leed aan een ernstige hersenziekte. Zo’n daad is een vereiste om eventueel heilig te worden verklaard.

Johannes Paulus I, een van de kortst dienende pausen in de geschiedenis, werd opgevolgd door Johannes Paulus II, die al heilig is verklaard.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee