Blessures en beperkt aanbod Amerikaanse spelers bezorgen BAL en trainer Varagic kopzorgen: ‘Nog nooit zoveel stress gehad’

Print
Blessures en beperkt aanbod Amerikaanse spelers bezorgen BAL en trainer Varagic kopzorgen: ‘Nog nooit zoveel stress gehad’

De zoektocht van Basketbal Academie Limburg (BAL) naar een vervanger voor de geblesseerde Andrew Eudy verloopt moeizaam. De Weerter club kampt met een krappe spelersmarkt omdat de Amerikaanse universiteiten hun studenten vanwege corona een extra, vijfde leerjaar hebben aangeboden.

Vanwege de pandemie komen er nog altijd relatief weinig vierdejaars spelers uit de collegecompetitie (NCAA) naar Europa. Een voor BAL betaalbare kracht onder de borden, waar de Weertenaren nu naar op zoek zijn, is altijd al schaars waardoor het op dit moment extra lastig is om Eudy te vervangen. Wel was BAL twee maal rond met een Amerikaan maar in beide gevallen bleek de betreffende speler niet fit.

Knieblessure

De club blijft zoeken naar een geschikte aanvulling voor de ploeg waar ook Joost Bijl voor de rest van het seizoen is afgehaakt met een zware knieblessure. Stijn Hintzbergen ligt er zes weken uit met eveneens knieproblemen en Marijan Obad is nog steeds niet helemaal hersteld van zijn slepende achillespeesblessure. De Kroaat ontbreekt regelmatig op trainingen.

Stress

,,We missen te veel belangrijke spelers waardoor we een moeilijke periode doormaken”, treurt Radenko Varagic. De coach van BAL spreekt zelfs van de zwaarste tijd uit zijn carrière. ,,Nog nooit heb ik zoveel stress ervaren als nu. Het zit dit seizoen echt allemaal tegen.” Wellicht breken er alsnog betere tijden aan in Weert omdat er een kleine kans bestaat dat Eudy terugkeert. Hij hoeft niet te worden geopereerd en kan mogelijk over enkele maanden weer spelen. In dat geval zal Eudy als derde, extra Amerikaan terugkomen.