Rechter wijst bezwaar tegen komst arbeidsmigrantenhotel Weert af

Print
Rechter wijst bezwaar tegen komst arbeidsmigrantenhotel Weert af

Het pand aan de Dr. Schaepmanstraat in Weert waarin het arbeidsmigrantenhotel moet komen. Afbeelding: Google Streetview

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De door Weert verstrekte vergunning voor komst van een migrantenhotel in een bedrijfspand aan de Roermondseweg in Weert is in orde. Dat vindt de bestuursrechter in Roermond.

Arbeidsbemiddelingsbureau TMF Techniek wil op de eerste verdieping van het pand 54 tweepersoonskamers voor tijdelijke huisvesting van 108 migranten inrichten.

De eigenaresse van een aanpalend gebouw ziet dat niet zitten. Er wordt overlast van extra verkeer gevreesd, net als geluidsoverlast van toekomstige bewoners. Het gebruik van het voormalige kantoorpand van Meulen Bouw wijzigt zo ingrijpend, dat er sprake zou zijn van ‘stedelijke ontwikkeling’. Daarvoor zou een heel andere vergunningsprocedure gevolgd moeten worden.

Subjectief

Maar de bestuursrechter oordeelt dat de door Weert afgegeven vergunning ‘niet in strijd is met goede ruimtelijke ordening’. Verwachte overlast wordt slechts ‘subjectief gevreesd’ en te weinig onderbouwd. Bovendien wijst de rechter erop dat de verbouwing van het pand vrijwel geheel inpandig plaatsvindt en er voor de omgeving daarmee weinig verandert.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen