Grote drugsactie in en rond Limburg: tien personen opgepakt

Print

Grote drugsactie in en rond Limburg: tien personen opgepakt. Video: Orange Media

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Heerlen / Hoensbroek -

Bij invallen in totaal zestien panden in Limburg, België en Noord-Brabant heeft de politie woensdag tien personen aangehouden. De actie was gericht tegen de productie en handel in synthetische drugs.

Een hele reeks woningen zijn doorzocht, waaronder zes adressen in Weert, en verder een woning in Heerlen, Roermond en Maastricht. In een van de huizen in Weert is door de politie een groot geldbedrag gevonden en inbeslaggenomen.

Ook zijn in zes loodsen invallen gedaan. Twee daarvan in Maastricht, een in Weert en drie in Someren.

Volgens de politie werd het ingrijpen mogelijk dankzij het kraken van gecodeerde berichten op enchrochat, sky en anom servers. Zeker 170 politiemedewerkers in Nederland en België waren bij de invallen betrokken.

Grote drugsactie in en rond Limburg: tien personen opgepakt
Foto: ANP/HH

Drugslab

Tijdens de actie werd duidelijk dat ook een woning in Grevenbicht bij de zaak betrokken zou zijn. Hierop bezochten agenten ook dat pand. Daar werd een in werking zijnde productielocatie voor synthetische drugs aangetroffen. Daarbij werden drie aanhoudingen verricht.

Ook zijn grondstoffen, tussenproducten en drugs in beslaggenomen. Onderzoek moet uitwijzen om welke stoffen het precies gaat.

Van de tien aanhoudingen werden daarbij vijf in Weert verricht, drie in Grevenbicht, een in Roermond en een in België.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee