Rechter beslist: Anytime Fitness Oirsbeek vanaf donderdag op slot

Print
Rechter beslist: Anytime Fitness Oirsbeek vanaf donderdag op slot

Afbeelding: EPA

Oirsbeek / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Nuth / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade -

Wegens een conflict over het betalen van de huur heeft de rechter besloten dat de vestiging van Anytime Fitness in Oirsbeek vanaf donderdag dichtgaat.

De verhuurder van het pand en de eigenaar van Anytime Fitness waren in conflict, omdat de huur al geruime niet was overgemaakt.

Ernstige tekortkoming

De kantonrechter is van oordeel dat de tekortkoming van de huurder in de nakoming van hun verplichting om de huur steeds tijdig te betalen zo ernstig is, dat in voldoende mate waarschijnlijk is dat de bodemrechter de huurovereenkomsten zal ontbinden. Van de verhuurder hoeft niet langer verwacht te worden dat deze telkens achter de huurbetalingen aan moet gaan en de huurrelatie nog langer voortzet.

Andere filialen

De rechter oordeelde dat de huurder het pand binnen twee weken na betekening van het vonnis moet verlaten, ontruimen en de sleutels aan de verhuurder dient te te retourneren. Inmiddels heeft de eigenaar van de fitnesstudio de leden geïnformeerd dat de club vanaf donderdag gesloten is en dat ze bij andere filialen van Anytime Fitness kunnen sporten.

In goede staat opleveren

Jaimy Engelmann, die het dossier in deze zaak bij Cogens Advocaten beheert, laat als woordvoerder van de verhuurder weten dat het dak aan de buitenzijde, waardoor een lekkage was ontstaan, inmiddels is gerepareerd. „De schade aan de binnenzijde wordt door de verzekering van de huurder betaald. Wij weten echter niet of dit inmiddels is gebeurd en of deze schade is hersteld. Wat wij wel weten is dat de huurder het pand in goede staat bij de verhuurder moet opleveren.”

De fitnessclub gaat op zoek gaat naar een nieuwe locatie. In het pand dat Anytime Fitness over twee weken moet opleveren, zal een andere keten van sportscholen zich na oplevering vestigen, zo meldt Engelmann.