LIOF en LWV introduceren Data Maturity Scan

Print
LIOF en LWV introduceren Data Maturity Scan

Met de Data Maturity Scan – die door Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en LIOF in samenwerking met de Open Universiteit ontwikkeld is – is het mogelijk een eerste inzicht in de eigen onderneming te krijgen als het gaat om de toepassing van data en gerelateerde technieken zoals big data of AI.

De Data Maturity Scan doet onderzoek naar de data volwassenheid binnen ondernemingen. Gebaseerd op deze scan is het mogelijk focuspunten te identificeren waarop een organisatie zich zou kunnen ontwikkelen. Het invullen van de scan kost slechts 5 minuten.

Wat levert de scan op?

Na het invullen van de scan ontvangt de gebruiker een rapport met bevindingen en inzichten om de data volwassenheid binnen de eigen onderneming te verhogen. LIOF ondersteunt hierbij in het verwezenlijken van ontwikkelingen op het gebied van data en digitalisering.

Voor wie is de scan interessant?

De Data Maturity Scan is interessant voor scale-ups en mkb’ers die beter of meer gebruik willen maken van eigen data en processen inzichtelijk willen maken. Sectoren voor wie de scan interessant is zijn de agrofoodsector, (maak)industrie, logistiek en toerisme & recreatie. Maar ook voor toeleveranciers is de scan relevant.

Missie Limburg

Deze scan is onderdeel van Missie Limburg, de nieuwe koers van LIOF waarbij het aan de slag gaat met de transities energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering om maatschappelijke impact én economisch rendement te realiseren. LIOF wil op deze ‘Missie Limburg’ het voortouw nemen. Om dat te realiseren heeft het ondernemers en partners nodig