Kesselse bakker presenteert boek over Limburgse vlaai

Print
Kesselse bakker presenteert boek over Limburgse vlaai

Afbeelding: ©2019 John Peters Fotografie - All Rights Reserved

Kessel / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

De Kesselse bakker Roel Peeters presenteert later deze maand zijn eerste eigen boek met de titel ‘Vlaai’.

In het boek komt zowel de geschiedenis van de Limburgse vlaai aan bod als ook diverse recepten. Tevens beschrijft Peeters de positie van de vlaai in de moderne maatschappij.

Workshops

De bakker is naar eigen zeggen geruime tijd met het schrijven van het boek bezig geweest. “Tijdens het geven van workshops merkte ik hoe leuk het is om je kennis over te dragen. Ik zag ook dat handelingen die voor mij gesneden koek zijn, voor thuisbakkers een uitdaging kunnen vormen. Zo ontstond bij mij het idee om een boek te schrijven over de Limburgse vlaai.”

Peeters is sinds 1992 actief in de bakkerij van zijn ouders. In 2008 nam hij de zaak, waar 20 medewerkers actief zijn, samen met zijn vrouw Cathelijne over. Het 184 pagina’s tellende boek 'Vlaai' is vanaf 21 oktober verkrijgbaar bij de boekhandel.