David Guetta populairste dj, Garrix en Van Buuren in top 3

 © Hollandse Hoogte / ANP

David Guetta is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot populairste dj ter wereld.

Redactie

De tweede en derde plaats op de lijst met 100 populairste dj’s ter wereld van het Britse tijdschrift DJ Mag zijn voor Nederlanders Martin Garrix en Armin van Buuren.

In AFAS Live in Amsterdam sprak de 53-jarige Fransman, die de koppositie in 2011 ook al eens innam, woensdag zijn dankbaarheid uit. „Het betekent zoveel. Ik heb echt hard gewerkt dit jaar. We hebben United at Home naar nieuwe hoogten gebracht, werden eindelijk weer herenigd op de dansvloer en ik heb meer muziek uitgebracht dan ooit”, zegt Guetta. „Het was geweldig om nieuwe muziek live te spelen en de energie en reacties van het publiek houden me op de been na al die jaren. Muziek is mijn passie en om dat elke dag te kunnen beleven, heb ik allemaal te danken aan mijn fans.”

Grondlegger

Guetta geldt als één van de grondleggers van dancemuziek. In 2002 scoorde hij met Love, Don’t Let Me Go zijn eerste Top 40-hit. In de jaren daarna produceerde hij ook veel muziek voor anderen. Hij werkte in die tijd met wereldsterren als Kelly Rowland en The Black Eyed Peas. In 2012 keert hij terug naar zijn roots en lanceerde zijn eigen platenlabel Jack Back Record dat alleen elektronische muziek uitbracht.

Tijdens de jaarlijkse Top100 DJs Award show, georganiseerd door ALDA en DJ Mag, waren er optredens van Armin van Buuren, Afrojack en Don Diablo.