Dier van de week: vrolijke en energieke Stafford Tish zoekt actief baasje

Print
Dier van de week: vrolijke en energieke Stafford Tish zoekt actief baasje

Tish. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Brunssum -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Deze week is dat de vrolijke Tish.

Wie is Tish en waarom is zij op zoek naar een nieuw thuis?

„Tish is een vrolijke, energieke Staffordshire terriër van 4 jaar. Ze is naar de opvang gekomen omdat haar baasje wegens persoonlijke omstandigheden niet meer voor haar kon zorgen. Ze is altijd blij en actief. Tish is gek op spelen op de speelweide en rent hier dan ook graag achter een balletje of ander speeltje aan. Het loslaten na het terugbrengen heeft nog wat oefening nodig maar ze kan het speeltje wel al ruilen voor een koekje. Heel knap!”

Hoe is Tish als huisdier?

„Ze is opgegroeid in een gezin met kinderen vanaf 10 jaar en ging hier altijd vriendelijk mee om. Ze is niet eenkennig en wordt graag geaaid en geknuffeld. Ook heeft ze bij haar vorige eigenaar samengeleefd met katten en dat ging over het algemeen ook goed. Wat wel nog een aandachtspunt zal zijn, is het wandelen aan de lijn. Ze loopt heel fijn aan de lijn zolang ze geen honden tegenkomt. Vooral kleine hondjes vindt Tish niet echt leuk. Ze kon bij haar vorige eigenaar wel een paar uurtjes alleen zijn, maar zal dit bij een nieuwe eigenaar even opgebouwd moeten worden.”

Wie is haar ideale nieuwe baas?

„We zijn voor Tish op zoek naar mensen die bekend zijn met het ras. Mensen die een actieve levensstijl hebben en het leuk vinden om veel met haar te ondernemen.”

Ben je op zoek naar een leuk kameraadje en kun jij Tish geven wat ze nodig heeft? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu