Gratis ‘Spokentochten Reanimatiedag’ in Well in samenwerking met Rode Kruis district Noord- en Midden-Limburg

Gratis ‘Spokentochten Reanimatiedag’ in Well in samenwerking met Rode Kruis district Noord- en Midden-Limburg

Afbeelding: ING Image

Well / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel -

In Well vindt op zaterdag 30 oktober de Spokentochten Reanimatiedag plaats. Bij een spokentocht gaat het om een fantasierijke kant van de dood. Bij een dergelijk evenement moet de realiteit echter ook in het vizier worden gehouden om echte ongevallen te voorkomen.

Dat betekent dat er voldoende EHBO-ers en BHV-ers ter plekke moeten zijn en ook een AED aanwezig dient te zijn op een centrale plek. Zo ontstond de vraag bij de organisatie: Wat als iemand echt een hartstilstand krijgt? Kan er dan adequaat gehandeld en behandeld worden?

En daarmee werd het idee geboren om een reanimatiedag te organiseren. Spokentochten Well. Deze reanimatiecursus is gratis en ook bedoeld voor mensen buiten Well. Laagdrempelig, eenvoudig en gratis zijn de criteria waar deze dag aan moeten voldoen. Samen met Rode Kruis district Noord- en Midden-Limburg is een manier gevonden om in negentig minuten het reanimeren onder de knie te krijgen.

Deelnemers krijgen een korte theorie uitleg en daarna volgt het oefenen op poppen: hartmassage, beademen en ook het gebruik van de AED wordt uitgelegd en geoefend.

Er is plaats voor tweehonderd personen, verspreid over de hele dag in groepjes van maximaal 25 personen. Iedereen kan zich inschrijven, dus ook mensen buiten Well. De minimumleeftijd bedraagt twaalf jaar.

Er wordt gewerkt met een geldig coronatoegangsbewijs. De poppen worden steeds schoongemaakt en de longzakjes worden continu vervangen. Inschrijven kan vanaf dinsdag 12 oktober tot en met vrijdag 22 oktober via spokentochtenwell@gmail.com. Hierin dient duidelijk naam, plaats en mailadres te worden vermeld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee