Advocaat Plasman doet aangifte Sywert van Lienden wegens mondkapjesdeal

Print
Advocaat Plasman doet aangifte Sywert van Lienden wegens mondkapjesdeal

Advocaat Peter Plasman. Afbeelding: ANP

Advocaat Peter Plasman gaat aangifte doen tegen Sywert van Lienden en twee van zijn zakenpartners. Bij Jinek zei de advocaat donderdagavond dat de drie zich met de overeenkomst met de overheid schuldig hebben gemaakt aan oplichting.

Peter Plasman deed eerder deze week een oproep, waarna een aantal benadeelden zich bij hem heeft gemeld. Het zou volgens NOS gaan om vrijwilligers die Van Lienden hebben geholpen met het importeren van mondkapjes, aan het begin van de coronacrisis.

Er was door Van Lienden gezegd dat er geen geld zou worden verdiend aan de levering van de mondkapjes, maar later bleek dat ongeveer 28 miljoen euro aan over was gehouden.

Als Sywert van Lienden en zijn compagnons het geldbedrag zouden terugstorten, zou dat een zaak kunnen voorkomen.

Youp van ’t Hek

Cabaretier Youp van ’t Hek heeft meermaals hard uitgehaald naar ’de drie heren’ en steunt de actie van Peter Plasman dan ook. Mochten er kosten worden gemaakt in de zaak van advocaat Plasman dan zal Van ’t Hek een benefietoptreden organiseren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu