Stephanie Olijve nieuwe zakelijk directeur van Discovery Museum

Print
Stephanie Olijve nieuwe zakelijk directeur van Discovery Museum

Afbeelding: Anne James Photography

Kerkrade / Eygelshoven -

De raad van toezicht van Stichting Discovery Museum heeft Stephanie Olijve benoemd tot nieuwe zakelijk directeur-bestuurder van het museum in Kerkrade. Met ingang van 1 december 2021 volgt zij zakelijk directeur a.i. Piet Wagemans op en wordt de museumstichting voortaan door een tweehoofdig bestuur geleid.

Olijve verhuist van De Domijnen in Sittard, waar zij de functie van hoofd Bedrijfsvoering vervult, naar het Discovery Museum in Kerkrade. Stephanie Olijve: „Na cultuur geproefd te hebben bij De Domijnen, waar ik met mijn team in roerige tijden een nieuw fundament voor de bedrijfsvoering gelegd heb, kijk ik ernaar uit aan de slag te gaan in Discovery Museum en daar, na de turbulente fase van afgelopen jaar, de doorontwikkeling mee vooruit te helpen. Ik verheug me op de zeer inspirerende omgeving bij Discovery Museum.”

Loopbaan

Stephanie Olijve (1975, Heerlen) heeft Bedrijfseconomie, Accounting & Control gestudeerd aan Maastricht University. Haar loopbaan startte ze bij diverse commerciële bedrijven. Zo heeft ze gewerkt als hoofd financiën en vervolgens als country manager Benelux bij een bekend modemerk. Voorjaar 2019 maakte zij de overstap naar de culturele sector door als hoofd Bedrijfsvoering bij De Domijnen aan de slag te gaan. Daar is zij verantwoordelijk voor financiën, P&O, ICT, huisvesting en facilitair, de vrijwilligerscoördinatie en de horeca.

Gezonde financiële toekomst

Carlo van Kemenade, voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Discovery Museum, is verheugd over de benoeming van Stephanie Olijve: „We zijn als raad van toezicht bijzonder blij haar benoeming bekend te kunnen maken. Met haar financiële en leidinggevende ervaring is Stephanie Olijve in staat bij te dragen aan een gezonde financiële toekomst voor Discovery Museum. Met de roerige tijd die achter ons ligt, is de extra kennis en ervaring op het gebied van financiën en bedrijfsvoering die zij brengt van harte welkom.”

Hans Gubbels, algemeen directeur-bestuurder van Stichting Discovery Museum: „Ik kijk ernaar uit samen met Stephanie Olijve aan de slag te gaan. We starten in 2022 met het verder op- en uitbouwen van Discovery Museum, als museum dat de thema’s wetenschap, technologie, ontwerp en aarde op een toegankelijke manier bij bezoekers brengt. Er zijn ideeën genoeg, samen gaan we kijken welke daarvan we op een toekomstbestendige manier ten uitvoer gaan brengen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu