‘Free a Girl’ tweede maatschappelijke rugsponsor Roda JC

Print
‘Free a Girl’ tweede maatschappelijke rugsponsor Roda JC

Afbeelding: Website Roda JC

Heerlen / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade -

In samenspraak met Flow Traders Foundation kiest Roda JC ook dit seizoen voor vier goede doelen of stichtingen op de achterzijde van de Roda JC-tenues. War Child stond de eerste periode op het shirt. Nu is het de beurt aan ‘Free a Girl’.

Free a Girlstreeft een wereld na zonder commerciële seksuele exploitatie van kinderen door slachtoffers directe hulp te bieden en straffeloosheid aan te pakken. „De harde en pijnlijke waarheid is dat het probleem ernstig is toegenomen door Covid-19”, is te lezen op de website van de club.

Guido Aben, Commercieel Manager Roda JC: „Wie vinden het als BVO belangrijk dat wij onze ogen niet sluiten voor problematieken in Nederland en ver daarbuiten. Door de coronapandemie is dit probleem nog groter geworden dan het al was. Op deze manier proberen wij aandacht te vragen en ons steentje bij te dragen om seksuele uitbuiting wereldwijd tegen te gaan.”

Evelien Hölsken, CEO Free a Girl: „Met de passie en steun van Roda JC kunnen we samen strijden tegen seksuele uitbuiting van minderjarigen én een groter bewustzijn creëren. Die steun is juist nu ontzettend hard nodig en daar zijn we Roda JC dankbaar voor.”

Free a Girl staat tijdens de wedstrijd Roda JC - Jong PSV voor het eerst op het wedstrijdtenue.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu