Melding van schietpartij in Brunssum blijkt oefening van marechaussee

Print
Melding van schietpartij in Brunssum blijkt oefening van marechaussee

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP/HH

Brunssum -

De politie kreeg vrijdagmiddag de melding dat er een schietincident zou hebben plaatsgevonden op de Ferdinand Bolstraat in Brunssum. Het bleek om loos alarm te gaan, omdat er een oefening van verschillende hulpdiensten bezig is.

In plaats van een schietpartij bleek het om een oefening van de koninklijke marechaussee te gaan. Die oefent vrijdag in Brunssum, waarbij oefenmunitie wordt gebruikt. Het afschieten van die munitie zorgde voor knallen die ervoor zorgden dat er melding werd gemaakt van een schietpartij.

Bij die oefening van de Afnorth International School aan de Ferdinand Bolstraat werken politie, de koninklijke marechaussee, de dienst speciale interventies en defensie bewakings- en beveiligingsorganisatie samen. Doel is het trainen van de samenwerking tussen deze diensten. De oefening duurt nog tot 20.30 uur vrijdagavond.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu