Formule 1-kalender voor 2022 officieel bevestigd: 23 races, Zandvoort in september

Print
Formule 1-kalender voor 2022 officieel bevestigd: 23 races, Zandvoort in september

Max Verstappen keert volgend jaar met de Formule 1 in september terug in Zandvoort. Afbeelding: ANP

De voorlopige Formule 1-kalender voor 2022 is officieel bekendgemaakt. Het volgende seizoen bestaat zoals eerder gemeld uit een recordaantal van 23 races en begint op 20 maart in Bahrein.

Voor de seizoensopening zijn er in februari en maart eerst nog testdagen in Barcelona en Bahrein. Nieuw op de kalender is een race in Miami in mei.

Zandvoort

Bekend was al dat de Grand Prix van Nederland in Zandvoort op 4 september wordt verreden en China opnieuw ontbreekt vanwege de coronacrisis. Het Italiaanse Imola is de vervanger. Er zijn direct na de zomerstop twee zogenaamde triple-headers, met drie races op rij.

Sportief directeur Jan Lammers van de Dutch GP is tevreden met het aangewezen weekeinde. „De datum sluit weer perfect aan. We verlengen de zomer in Zandvoort. Het zit precies in het staartje van de vakantieperiode, dat is gunstig voor de ondernemers in de regio. We hebben met z’n allen in 2021 echt iets neergezet. De toeschouwers en de deelnemers waren superblij. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor 2022 alweer in volle gang natuurlijk. Wij kijken ernaar uit om in 2022 echt uit te pakken en dit keer met een ruim aanbod aan entertainment en nog meer publieksactiviteiten.”

De kaartverkoop van de Grand Prix van Zandvoort in de Formule 1 van volgend seizoen start op 1 november. Een groot deel van de kaarten voor 2022 is al vergeven aan fans die de organisatie in 2021 moest afwijzen als gevolg van de coronamaatregelen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu