BAL haalt Amerikaan met Iers paspoort

Print
BAL haalt Amerikaan met Iers paspoort

Afbeelding: Willem Vernes

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Met de nodige vertraging heeft Basketbal Academie Limburg (BAL) de atletische powerforward DJ (Donovan) Mitchell aangetrokken als vervanger voor de geblesseerde Andrew Eudy.

Nadat twee eerdere potentiële opvolgers voor Eudy eveneens geblesseerd bleken te zijn kent BAL nu een meevaller omdat de 2.03 meter lange Amerikaanse powerforward Mitchell ook een Iers paspoort heeft. Daarmee is de 24-jarige aanwinst op korte termijn inzetbaar omdat er geen werkvergunning voor hem hoeft te worden aangevraagd.

Mitchell is geboren in het Australische Melbourne en heeft ouders met een professionele sportcarrière. Zijn vader basketbalde onder meer bij het Duitse Giesen terwijl zijn moeder actief was als beachvolleybalster. Mitchell zelf was eveneens een verdienstelijke volleyballer voordat hij ging basketballen. Hij speelde twee seizoenen bij zowel Wake Forest University als Santa Clara University die allebei in sterke NCAA competities uitkomen. Zijn beste prestaties zette hij neer in het seizoen 2019-2020 bij Santa Clara met gemiddeld 10,7 punten, 5,2 rebounds en 1,6 assists per duel.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu