Weer liggen er iets meer coronapatiënten in het ziekenhuis, 3737 nieuwe coronagevallen

Print
Weer liggen er iets meer coronapatiënten in het ziekenhuis, 3737 nieuwe coronagevallen

Afbeelding: ANP

In de ziekenhuizen liggen nu weer iets meer coronapatiënten dan een dag eerder, in totaal worden 546 mensen behandeld vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Een dag eerder was dat totale aantal 543.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt zaterdag verder dat op de intensive cares nu 138 mensen liggen. Er zijn 16 mensen opgenomen op de ic’s, het totaal aantal patiënten op de ic’s is 1 meer dan een dag eerder.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 408 patiënten, 2 meer dan op vrijdag. Het aantal patiënten met Covid-19 op de ic’s is de afgelopen week ongeveer gelijk gebleven, maar op de verpleegafdelingen is het aantal gestegen. Het LCPS verwacht dat het aantal patiënten de komende week ook op de ic’s gaat stijgen, evenals op de verpleegafdelingen.

Afgelopen dag 3737 nieuwe coronagevallen, meer dan weekgemiddelde

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 3737 meldingen gekregen van mensen met een positieve coronatest.

Dat is meer dan het zevendaags gemiddelde van 3243, en ook iets meer dan vrijdag toen (gecorrigeerd) 3718 nieuwe gevallen werden geregistreerd.

Het aantal sterfgevallen nam tussen vrijdag en zaterdag met 5 toe, een minder dan op vrijdag toen er 6 sterfgevallen waren. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal het afgelopen etmaal zijn overleden, sterfgevallen worden vaak later gemeld.

In Den Haag kregen 123 mensen sinds vrijdag te horen dat ze met het coronavirus besmet zijn geraakt. In Amsterdam waren dat er 120, evenals in Rotterdam. Uit Apeldoorn kwamen 63 nieuwe meldingen, evenals uit Staphorst.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu