Drempel om te starten met wielrennen wordt verlaagd met nieuw Bikeplan in Limburg

Drempel om te starten met wielrennen wordt verlaagd met nieuw Bikeplan in Limburg

Afbeelding: ING Image

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

In Limburg is een nieuw Bikeplan van start gegaan. Revélo Kids Bikes biedt in samenwerking met Limburg Cycling de mogelijkheid voor de Limburgse jeugd om een racefiets te huren voor een bedrag vanaf vijftien euro per maand.

Op deze manier wordt kennismaken met wielrennen betaalbaar voor ouders die niet meteen willen óf kunnen overgaan tot het aanschaffen van een racefiets voor hun kind.

Revélo Bikes is gevestigd in Geleen en knapt daar onder meer afgedankte fietsen op en leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zij-instromers op tot fietsenmaker.

„Met het Bikeplan willen we ons steentje bijdragen om de Limburgse jeugd op de (race)fiets te krijgen. We hebben racefietsen gekocht voor kinderen van zes tot veertien jaar. Op die manier kunnen kinderen die er langer gebruik van maken ook meegroeien met de fiets”, aldus Herman Hammer, eigenaar van Revélo Kids Bikes.

Drempel verlagen

Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling spreekt van een volgende stap om de drempel om te gaan wielrennen te verlagen. „Momenteel kunnen kinderen bij alle Limburgse wielerverenigingen gratis kennismaken met de sport, maar die leenfietsen zijn meestal slechts enkele weken beschikbaar. Via het Bikeplan kunnen kinderen voor een langere tijd kennismaken met wielrennen. Zijn de kinderen enthousiast en willen ze van fietsen hun sport maken dan kunnen ouders vervolgens met een gerust hart overgaan op het aanschaffen van een eigen fiets.”

Bijdrage

Het Jeugdfonds Sport Limburg, dat de benodigde kleding en attributen betaalt voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, is tevens partner van het Bikeplan. Kinderen waarvan de ouders niet onder het sociale minimum vallen kunnen een fiets in eerste instantie voor maximaal een jaar huren. Voor kinderen die via het Jeugdfonds Sport deelnemen aan het Bikeplan is er geen maximale huurperiode. Komt het kind in het daaropvolgende jaar in aanmerking voor een bijdrage vanuit Jeugdfonds Sport dan kan het automatisch gebruik blijven maken van de huurfiets via het Bikeplan. Bij elke huurfiets wordt ook een helm en bidon geleverd, zodat de jeugd goed voorbereid en veilig op pad kan en worden kinderen geïnformeerd over wielerverenigingen in de buurt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee