Badmintonduo Jille/Seinen in finale Dutch Open

Print
Badmintonduo Jille/Seinen in finale Dutch Open

Cheryl Seinen op archiefbeeld. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

/ Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Twee Nederlandse badmintonduo’s hebben op de Dutch Open in Almere de finale bereikt.

Nadat eerder Robin Tabeling en Selena Piek dat deden in het gemengddubbel, plaatsten Debora Jille en Cheryl Seinen uit Roermond zich voor de eindstrijd in het vrouwendubbel. De ongeplaatste Nederlandse vrouwen waren in hun halve finale met 21-9 en 21-6 duidelijk te sterk voor Kati-Kreet Marran en Helina Rüütel. Het koppel uit Estland was als tweede geplaatst.

Jille en Seinen nemen het zondag de finale op tegen Johanna Magnusson en Clara Nistad. Dat eveneens ongeplaatste koppel uit Zweden was in de andere halve finale te sterk voor de Nederlandse speelsters Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar: 15-21 21-13 en 21-15.

Lees ook: Badmintonster Cheryl Seinen start met nieuwe partner: ‘Ik moet nu de rol van leider op mij nemen’

Tabeling en Piek zijn de titelverdedigers in het gemengd dubbel. Zij plaatsten zich voor de eindstrijd door het uit Singapore afkomstige koppel Hee Yong Kai Terry en Tan Wei Han, de nummers 8 van de plaatsingslijst, in ruim een half uur te verslaan: 21-17 21-18. In de finale treffen Tabeling en Piek zondag het Deense koppel Mikkel Mikkelsen en Rikke Søby, de nummers 2 van de plaatsingslijst.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu