BAL stopt reeks nederlagen met wederopstanding tegen Yoast United

Print
BAL stopt reeks nederlagen met wederopstanding tegen Yoast United

Sander Hollanders op archieffoto. Afbeelding: Jos van Moorsel

Dankzij een wederopstanding in de slotfase stopte Basketbal Academie Limburg (BAL) zaterdag een reeks van vier nederlagen op rij door de hekkensluiter uit Bemmel met 87-81 te verslaan.

Sander Hollanders (26 punten) en Marijan Obad (18 punten) waren de aanvallende uitblinkers in een duel waarin de Weerter offensieve daden lang ver onder de maat bleven.

Met de kersverse nieuwe aanwinst DJ Mitchell als toeschouwer bleef BAL aanvankelijk alleen in het eerste kwart overeind (17,8, 21-17), maar ook toen liet de aanval al te wensen over. Datzelfde gold lange tijd voor Yoast United dat echter vlak voor de pauze beter begon af te ronden. De gasten gingen met een 33-37 voorsprong rusten, maar kregen daarna te maken met de driepunters van Hollanders en Obad, waardoor BAL terugkwam tot 50-51. Toch bracht dat de thuisclub niet over het dode punt heen omdat er defensief te eenvoudig punten werden weggegeven.

Lees ook: BAL volgend seizoen ook met vrouwenteam in eredivisie

Vlak na de start van het laatste kwart leek BAL verslagen (57-69) maar de ploeg hervond zich onverwacht tegen een vermoeide tegenstander die in de laatste drie minuten amper tot scoren kwam. Opnieuw Hollanders en Obad domineerden de aanval en brachten de winst alsnog naar Weert. ,,We hadden het momentum”, glunderde Hollanders. ,,Als het dan eenmaal loopt dan gaat het snel.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu