Badmintonster Cheryl Seinen stunt met tweede plek op Dutch open in eerste toernooi met nieuwe dubbelpartner

Print
Badmintonster Cheryl Seinen stunt met tweede plek op Dutch open in eerste toernooi met nieuwe dubbelpartner

Cheryl Seinen. Afbeelding: Getty Images

De Roermondse badmintonster Cheryl Seinen is met haar partner Debora Jille op de tweede plaats geëindigd op de Dutch Open in Almere. Ze verloor de finale in drie sets van het Zweedse koppel Johanna Magnusson/Clara Nistad.

Seinen en Jille vormden voor het eerst een koppel en baarden opzien door de finale te halen. In die eindstrijd kwam het Nederlandse duo zelfs op voorsprong, door de eerste set met 21-17 te winnen.

Vanaf de tweede game namen de Zweedse vrouwen het initiatief en wonnen de wedstrijd vervolgens met 21-14 en 21-12.

Stunt

In de halve finale hadden Seinen en Jille voor een stunt gezorgd, door in de halve finales van het vrouwendubbel, met duidelijke cijfers het als tweede geplaatste Estse koppel Kati-Kreet Marran/Helina Rüütel opzij te zetten, met 21-9 en 21-6. In de eerste ronde werd het als derde geplaatste Deense koppel Natasja Anthonisen en Clara Graversen al opvallend eenvoudig opzij gezet: 21-16 21-12.

Lees ook: Badmintonster Cheryl Seinen start met nieuwe partner: ‘Ik moet nu de rol van leider op mij nemen’

Seinen behaalde afgelopen zomer nog de kwartfinale op de Olympische Spelen. Dat was met haar voormalige badmintonpartner Selena Piek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu