Dier van de week: enthousiaste Darko heeft beweging en uitdaging nodig

Print
Dier van de week: enthousiaste Darko heeft beweging en uitdaging nodig

Darko. Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week is dat Darko is een 3,5-jarige kruising heidewachtelreu. Hij is geplaatst geweest en helaas met veel verdriet terug gebracht. Darko is een hele fijne hond, wanneer je zijn lichaamstaal kan lezen, maar is zeker geen beginnershond.

Leukste kenmerk?

„Darko is een hond die gezelschap zoekt. Graag bij de mensen is en dan rustig zijn plekje inneemt. Hij is heel enthousiast als hij mee mag of als er bezoek komt. Dat uit hij dan in wilde sprongen en vragen om aandacht.”

Wat is zijn favoriete bezigheid?

„Hij vindt het geweldig om mee te rijden in de auto, maar zijn plaats is op de achterbank. Darko is een sterke hond die veel aandacht vraagt en ook verdient. Hij heeft beweging en uitdaging nodig. Als zijn interesse ergens anders liggen, dan gaat hij zijn eigen weg.”

Heeft hij minpuntjes?

„Hij is wel bang om alleen achtergelaten te worden. Merkt hij dat je weggaat, dan blijft hij in de buurt. Na gewenning lukte het om hem overdag een aantal uurtjes buiten alleen te laten. Bench en achterbak van de auto zijn uit den boze. Darko is zeer waaks, vooral in de avonduren. Hij reageert op alles.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor Darko een baas met ervaring in dit type honden. Hij heeft een duidelijke, stabiele baas nodig, die veel met hem wilt ondernemen. Hij is gewend om lange wandelingen te maken. Darko is niet geschikt voor plaatsing bij (kleine) kinderen en katten.

We zoeken een stabiele rustige omgeving met kennis. Heb je een geschikte plek voor Darko? Stuur dan een uitgebreid bericht ter kennismaking. Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu