Portugese en Spaanse politie doen grootste drugsvangst in vijftien jaar

Print
Portugese en Spaanse politie doen grootste drugsvangst in vijftien jaar

De Spaanse politie onderschept een lading van 2000 kilo cocaïne op een boot. Afbeelding: ANP

De Portugese en Spaanse politie hebben met hulp van marine en luchtmacht in de afgelopen dagen op volle zee de grootste drugsvangst in vijftien jaar gedaan. Ze gingen in internationale wateren in de Atlantische Oceaan aan boord van een 24 meter lang jacht en vonden minstens 5200 kilo cocaïne verpakt in 183 balen.

Drie mannen zijn aangehouden die in Portugese media als buitenlanders worden omschreven. Het onderzoek is gedaan met medewerking van onder meer Amerikaanse en Britse politieorganisaties (DEA en NCA).

Lees ook: Cokevangst op volle zee past in groter plaatje: vierde grote drugsvangst in Spanje in korte tijd

De melding uit Portugal volgt op het bericht van de Spaanse politie van afgelopen weekend dat eerder deze maand een zeiljacht van drugssmokkelaars op de oceaan is geënterd. Dat leidde tot meerdere arrestaties en de vondst van 3000 kilo cocaïne op de boot. De politieactie was volgens media erg gewaagd. De zeilboot werd 8 oktober tijdens een zeer hevige storm door een commando van de politie bijna 900 kilometer ten noorden van de Azoren geënterd. In dit onderzoek is sprake van een bende die geleid zou zijn door een 60-jarige Nederlander die in Mijas, vlakbij de Costa del Sol, is gearresteerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu