Kaarsen branden in Sevenum op Allerheiligen om slachtoffers van corona te gedenken

Print
Kaarsen branden in Sevenum op Allerheiligen om slachtoffers van corona te gedenken

Kaarsen om alle slachtoffers van corona te gedenken. Afbeelding: ANP

Sevenum -

Kaarsen voor de ramen, kerkklokken die luiden en een kaarsenprocessie. De inwoners van Sevenum, Evertsoord en Kronenberg staan op 1 november (Allerheiligen) stil bij alle slachtoffers van Corona.

Zo is er die maandagavond in de kerk van Sevenum om 19.00 uur een herdenkingsmis. Burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas en pastoor-deken Wilson Varela zullen daar onder meer spreken. Na de mis is er een kaarsenprocessie die eindigt op het kerkhof. Daar wordt onder meer een vuur ontstoken, een gedicht voorgelezen en muziek gemaakt.

Iedereen

De organisatie benadrukt dat deze herdenking voor iedereen is bedoeld. Uiteraard worden alle overledenen herdacht. Maar het is ook een steun in de rug voor mensen die door het virus eenzaam zijn geweest omdat ze geen bezoek konden ontvangen, voor kinderen die hun communiefeest niet goed konden vieren of voor mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt.

Kaars

Aan de inwoners van Sevenum, Kronenberg en Evertsoord wordt gevraagd om die avond een brandende kaars voor het raam of in de voortuin te zetten. De klokken in de kerktorens van Sevenum en Kronenberg zullen om 18.45 uur luiden. Eerder die dag kunnen mensen die dat willen ook een kaars laten branden op het graf van een familielid of dierbare.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu