Hoe staat uw cybersecurity ervoor? Expertisecentrum Cyberweerbaarheid Limburg checkt samen met studenten en cybersecurity-experts, de digitale veiligheid van bedrijven.

Print
Hoe staat uw cybersecurity ervoor? Expertisecentrum Cyberweerbaarheid Limburg checkt samen met studenten en cybersecurity-experts, de digitale veiligheid van bedrijven.

Cybersecurity-APK in een halve dag.

De digitale beveiliging van bedrijven is erg actueel. Het ECCW biedt een cybersecurity-scan aan die in een dagdeel wordt uitgevoerd. Dat geeft u inzicht in de sterke en zwakke punten van uw digitale veiligheid.

Het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid Limburg (eccw.nl) biedt samen met cybersecurity studenten van Gilde opleidingen en het Vistacollege, een digitale veiligheidsscan aan voor het Limburgse midden- en kleinbedrijf. Een APK voor uw digitale beveiliging.

De actualiteit van de afgelopen weken maakt duidelijk dat we op het gebied van digitale veiligheid nog een slag te winnen hebben. Steeds meer MKB-bedrijven kunnen helaas uit eigen ervaring spreken. En steeds meer ondernemers realiseren zich dat investeringen in digitale veiligheid noodzakelijk zijn. Maar waar te beginnen?

Het is lang niet altijd makkelijk om te bepalen waar je investeringen het meeste opleveren. Welke risico’s loop je als bedrijf eigenlijk en wat kun je als bedrijf zelf dragen en wat niet? En ontstaan er misschien ook nieuwe kansen? De drukte van alledag, onbekendheid met de materie en het idee dat ‘ze toch niet interessant zijn voor een hacker’ maken dat digitale veiligheid niet de aandacht krijgt die het bij een directie verdient. Of dat het bij een IT-leverancier ligt en dat het daarmee ‘geregeld’ is. En het kan zo prima geregeld zijn. Maar hoe weet je dat?

Samen met een cybersecurity-bedrijf en MBO- en HBO-scholen in Limburg heeft het ECCW een cybersecurity-scan ontwikkeld. Studenten bezoeken onder begeleiding van een specialist het bedrijf en voeren deze scan uit. Dat neemt ongeveer een dagdeel in beslag. Na afloop ontvang je als bedrijf direct de rapportage en die wordt met jouw als ondernemer en de IT-specialist of -leverancier, besproken. Vooraf wordt de geheimhouding schriftelijk geregeld.

De kosten voor de uitvoering van de scan bedragen € 250,=. Dit is een bijdrage in de kosten van de specialist.

Wilt u meer weten? Kijk dan op: https://www.eccw.nl/cyberscan

En wilt u de ervaring van een coillega-ondernemer horen? Kijk op: https://www.eccw.nl/ervaringen-van-anderen

Of neem rechtstreeks contact op met Erik van der Heijden via erik@eccw.nl

Het ECCW is een initiatief van o.a. de Limburgse ondernemersverenigingen, politie, Brightlands Smart Services Campus en het Digital Trust Center. Het heeft als doelstelling het verbeteren van de digitale veiligheid van het Limburgse MKB. We werken daarbij samen met gespecialiseerde bedrijven die zich ook voor dit doel in willen zetten en hun kennis en ervaring daarvoor beschikbaar stellen.