Stichting Petje af gaat deuren beschilderen in de Zuidkamer Geleen

Print
Stichting Petje af gaat deuren beschilderen in de Zuidkamer Geleen

De Zuidkamer. Afbeelding: Annemiek Mommers

Geleen -

Stichting Petje af Zuid-Limburg initieert dinsdag 26 oktober samen met ZOwonen en Helwig Kozijnen het project ‘Open de Deuren – waar iemand naar je luistert’.

Dat gebeurt tegenover de Zuidkamer in winkelcentrum Zuidhof in Geleen, waar kinderen, maar ook volwassenen tussen 13.00 en 16.00 uur oude deuren, die uit sloopflats zijn gehaald, schilderen. Deze beschilderde deuren worden later in de wijk tentoongesteld. Kunstenaar en tekenaar Lianne Dohmen zal tips geven. Met de actie wordt een boodschap uitgedragen: „Dat we ons in deze individualistische tijd niet door een dichte deur moeten weerhouden maar gewoon met de deur in huis moeten vallen en in contact moeten komen met onze buren”, aldus de organisatie.

Verhalen

De dag erna, op woensdag 27 oktober, kunnen kinderen vanaf 6 jaar tussen 14.00 en 16.00 u ur komen luisteren naar ‘Verhalen uit de eeuwenoude Sint-Janskluis’ in Geleen. Lianne Dohmen (kunsttekenaar), Esther Walraven (kinderboekenschrijfster) en Mala (zangeres) vertellen en maken muziek in de Sint-Janskluis.

Beide activiteiten zijn gratis. Aanmelden via michel.vandijke@petjeaf.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu